Čiščenje srebrnega nakita s kristali Swarovski

Pravilno čiščenje srebrnega nakita s kristali Swarovski je pogoj, da bo vaš srebrni nakit dolgo ohranili svojo lepoto in lesk.

Crystal Look nakit je narejen iz originalnih Swarovski kristalov in ima čudovit ter unikaten lesk. Ko pa ga dnevno nosimo, lahko čez čas začenja izgubljati na sijaju. Lepoto srebrnemu nakitu s kristali odvzemajo dnevne aktivnosti, ki jih izvajajmo v skrbi zase. Uporaba lakov za lase, parfumov, losjonov, make-up-a, znojenje ob športnih aktivnostih ipd. na nakitu povzroča spremembe. Dnevna nesnaga se namreč nalaga na ploskvah kristala in zaduši lesk, ki dela Swarovski nakit tako unikaten. Prav tako znoj in kozmetični pripravki reagirajo s srebrom iz katerega je vaš nakit izdelan.

Srebrni nakit s Swarovski kristali je občutljiv material, ki ga je potrebno obravnavati s posebno skrbnostjo. Da preprečimo poškodbe in izgubo leska, je potrebno upoštevati nasvete za vzdrževanje in nego srebrnega nakita s kristali Swarovski. Navodila upoštevajte pri čiščenju vsega srebrnega nakita Crystal Look: srebrnih ogrlic, uhanov in zapestnic

Čiščenje srebrnega nakita s kristali Swarovski

Čiščenje srebrnega nakita s kristali Swarovsk

Nasveti za vzdrževanje nakita s Swarovski kristali

  1. Ko se oblačite, si vedno namestite nakit na koncu. Srebrni nakit s Swarovski kristali si namestite šele  po nanosu make-up-a, losjonov, parfuma in laka za lase ter ostalih pršil. Zaradi učinkovin v kozmetiki namreč lahko pride do reakcije, ki vaš izdelek poškoduje ali mu zmanjša lesk.
  2. Ko se slačite, najprej odstranite nakit.
  3. Ne nosite Swarovski nakita med kopeljo, savna-njem, spanjem in izvajanjem intenzivnejših telesnih aktivnosti ali težjega fizičnega dela.
  4. Ne shranjujte Swarovski nakita na vročini in ga ne puščajte na soncu.
  5. Za čiščenje srebrnega nakita s kristali Swarovski ne uporabljajte agresivnih kemikalij, grobih  sredstev, grobih tkanin, alkohola in krtačk.
  6. Nakit shranjujte v za to namenjenih škatlicah ali vrečki, da preprečite nabiranje prahu. Ne shranjujte ga skupaj z ostalim nakitom, ker drgnjenje lahko povzroči praske na Swarovski kristalih.

Napotki za čiščenje srebrnega nakita

Ob stiku s kožo se na nakitu naberejo kožne maščobe in odmrle celice. Prav tako se na nakitu in kristalih nalagajo ostanki kozmetičnih sredstev in celo vodi kamen. Swarovski nakit je zato potrebno redno in nežno čistiti po sledečem postopku:

  1. Za redno dnevno vzdrževanje praviloma zadostuje da nakit oz. kristal po nošenju nežno zbrišete z mehko namensko krpico.
  2. Prstne odtise in sledove maščobe na kristalu odstranite z mehko namensko krpico, ki jo napršite s čistilom za steklo. Slednje ne sme vsebovati amoniaka in agresivnih sestavi.  Nakit nato nežno zloščite do leska.
  3. Temeljitejše čiščenje srebrnega nakita s kristali je potrebno v primeru ko se je na njem nabrala trdovratnejša in dolgotrajnejša nesnaga. Nakit za nekaj minut potopite v mlačno vodo, kateri ste dodali majhno količino nežnega detergenta. Pod vodo ga očistite z mehko krpico. Nakit temeljito sperite pod tekočo vodo. Nato zbrišite in osušite z suho mehko krpo. Nikoli ne namakajte srebrnega nakita s Swarovski kristali v vodi več kot nekaj minut. Za sušenje ne uporabljajte grelnih teles.
  4. Pazite, da po čiščenju nakita na kristalu ne pustite prstnih odtisov. Priporočamo uporabo nežnih bombažnih rokavic.

Vašemu priljubljenemu Swarovski nakitu boste z upoštevanjem zgornjih navodil podarili dolgo življenjsko dobo in čudovit lesk.

Več informacij o čiščenju in vzdrževanju Swarovski kristalov je na voljo na internet straneh podjetja Swarovski (v angleškem jeziku).