Splošni pogoji

Spletna prodaja nakita Crystal Look s kristali Swarovski je urejena s splošnimi pogoji.

Splošni pogoji prodaje nakita Crystal Look so prodajni pogoji s katerimi se kupec strinja ob nakupu nakita. Oblikovani so s strani prodajalca in so v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

S spletno trgovino Crystal Look upravlja podjetje Miba Vita d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine Crystal Look  se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik prodaja nakit kupcu na način, ki ni v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji. Jezik, v katerem se sklene pogodba, je slovenščina.

spletna prodaja nakita Crystal Look

Spletna prodaja nakita Crystal Look – načini plačila 

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila nakita:

  • Z nakazilom na račun upravitelja Miba Vita d.o.o. (bančno nakazilo po predračunu)
  • S storitvijo PayPal ali s plačilno kartico
  • S plačilom po povzetju preko GLS ( kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično )
  • Plačilo po povzetju preko Pošte Slovenije (kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta).

Spletna prodaja nakita Crystal Look – strošek dostave

Izbran in kupljen nakit je dostavljen kupcu preko Pošte Slovenije oz. GLS. Stroški dostave Crystal Look v skladu s trenutno  veljavno prodajno politiko prodajalca namesto kupca plača ponudnik.

Dostava nakita kupljenega v spletni prodaji nakita Crystal look znaša 3,5 EUR na naročilo. Ob nakupu v vrednosti nad 40 EUR je dostava brezplačna.

Dostava nakita 

Dobavni rok je 2 -3 dni za nakit, ki je na zalogi. Izdelki vam bodo dobavljeni preko Pošte Slovenije oz. preko GLS. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti. Enako velja v primeru izrednih razmer, če naročila ni moč v roku odpremiti, Predviden rok dobave za izbrane kose nakita, ki niso na zalogi je 21 – 30 dni.

Kupec je ob dostavi blaga po pošti oz. GLS dolžan pregledati pošiljko. Nakit mora biti  v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju. Srebrni nakit in vgrajeni Swarovski kristali morajo biti nepoškodovan in nakit polno funkcionalen. O morebitnih nepravilnostih je kupec dolžan obvestiti prodajalca in mu reklamirati blago v roku 8 dni od prevzema.

V kolikor je pri transportu prišlo do poškodbe ali druge spremembe zanjo odgovarja izvajalec dostave. Uporabnik je v tem primeru dolžan narediti reklamacijski zapisnik za poškodovano blago pri ponudniku transporta. Slednji je dolžan reklamacijo rešiti. Prodajalec Crystal Look nakita ne odgovarja za nastalo škodo med transportom.

Cene 

Cene nakita v spletni prodajalni Crystal Look so predstavljene kot redne in akcijske cene. Oblikuje jih ponudnik. Izražene so v evrih (€). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa nakita je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici.  Vrednost DDV je prikazana tudi ob potrditvi nakupa.

Cene Crystal look nakita veljajo v trenutku oddaje naročila. Nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen če je s posebno akcijo določeno drugače.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke. Kljub temu se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo nakita z gumbom »oddaj naročilo«, je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nespremenljivi in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Kupcu je na voljo na njihovo pisno zahtevo na e-pošto ponudnika.

Preklic naročila nakupa nakita

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času. Preklic naročila lahko odda telefonsko (01 511 40 40) ali po elektronski pošti (info@crystallook.si). V primeru, da je bilo naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Spletna prodaja nakita – 100% garancija zadovoljstva

V primeru, da kupec s kupljenim nakitom preko spletne trgovine ni zadovoljen, ga lahko v roku 8 dni po nakupu vrne. Izdelek ne sme biti poškodovan. Nakit ne sme biti nošen. Kupnina se kupcu v tem primeru povrne v celoti.

Spletna prodaja nakita Crystal Look – varovanje osebnih podatkov

Lastnik spletne trgovine nakita Crystal Look se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine Crystal Look.

Osebne podatke bo ponudnik uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom).  Lastnik spletne prodaje nakita Crystal Look lahko uporabi posredovane podatke za pošiljanje informativnega gradiva in posebnih ponudb nakita. V kolikor se kupec s tem ne strinja, lahko dovoljenje prekliče. To stori preko preklica po elektronski pošti (info@crystallook.si).

Upravitelj spletne trgovine nakita Miba Vita d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bo ponudnik stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo z namenom realizacije nakupa nakita.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.  Poskrbeti mora  za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Spletna prodaja nakita je pogojena s posredovanjem nujnih osebnih podatkov naročnika, da se prodaja in dostava lahko izvrši. Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v spletni trgovini Crystal Look bodo razkriti pristojnim organom le, če je taka obveznost določena v zakonu.

Spletna prodaja nakita – komunikacija s kupcem

Ponudnik spletne prodaje nakita Crystal Look bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le z namenom realizacije oddanega naročila. Ponudnik nakita lahko stopi v stik s kupcem za posredovanje posebnih ponudb v kolikor kupec temu izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Spletna prodaja nakita Crystal Look je vizualne narave. Prodajalec nakita se trudi zagotoviti natančne fotografije. Kljub temu je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Upravljalec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila. Ponudnik spletne prodaje nakita Crystal Look ni odgovoren za občasno ne delovanje strani. Prav tako ni odgovoren za občasno nezmožnosti dostopa do informacij na teh spletnih straneh.  Ni odgovoren za morebitno nenamerno netočnost informacij v spletni trgovini Crystal Look. Prav tako ne odgovarja za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik spletne trgovine Crystal Look omogoča kupcu dostopnost v času obratovanja preko telefona in maila. V  primeru težav z naročilom se kupec nakita s ponudnikom lahko poveže telefonsko (01 511 40 40) ali po elektronski pošti (info@mibavita.si). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe.

Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Lastnik spletne trgovine Crystal Look v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) svoje kupce obvešča, da nima izbranega določenega  izvajalca IRPS  kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora. Razlog je v dejstvu, da potrošniških sporov zaradi korektnega poslovanja in zadovoljstva kupcev nimamo.

Miba Vita d.o.o., kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo nakita Crystal Look v skladu z zakonom objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi: http:/ec.europa.eu/odr.

Miba Vita d.o.o.

Ljubljana, 30.03.2020