Politika zasebnosti

Varstvo podatkov

1.       Splošno

Miba Vita d.o.o., Aljaževa ulica 5, 1000 Ljubljana (v nadaljnem tekstu Miba Vita) , se kot lastniki spletne trgovine www.crystallook.si zavezujemo, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bomo uporabljali izključno za opravljanje storitev, ki jih ponujamo. Ker nam je vaša zasebnost zelo pomembna, bomo storili vse, da bomo vaše podatke zaščitili pred kakršnimikolimi zlorabami.

 

2.       Katere podatke shranjujemo?

Za opravljanje storitev, ki jim ponujamo, bomo zbirali, vodili, obdelovali in shranjevali naslednje podatke:
•    ime in priimek uporabnika;
•    naslov za dostavo;
•    naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
•    geslo v šifrirani obliki;
•    kontaktno telefonsko številko;
•    državo bivanja;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Miba Vita ne odgovarja za natančnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabniki podajo sami.

 

3.       Piškotki in IP naslovi

Vsakič, ko začnete uporabljati spletno trgovino, vam dodelimo piškotek za identifikacijo, s katerim tudi spremljamo vaše nakupovanje in si zagotavljamo sledljivost. Vse to se v pomnilniku strežnika shranjuje v času obiska spletne trgovine, po tem, ko ste eno uro neaktivni v spletni trgovini, pa se izbriše. Na osebni računalnik uporabnika – tj. vas – pa lahko shranimo tudi nekatere trajne piškote in posredno tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki nam pomagajo pri analizi obiskov spletnega mesta. Te podatke lahko v anonimni obliki uporabljamo za namen statističnih analiz.

 Ob vsakem začetku uporabe spletne trgovine Miba Vita dodeli uporabniku piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Crystal Look lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Crystal Look lahko te podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti zbiramo tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 

4. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov
Vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam. Dostavne službe bodo imele dostop le do vašega imena, priimka in naslova za dostavo.5. Izvajanje politike zasebnosti

Vse na kakršenkoli način zaposlene osebe, ki imajo dostop do podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja podatkov in morajo ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov tudi upoštevati. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju delovnega razmerja pri Miba Viti.